TUT - onion 20022'er bukser m lommer

Jeg har for flere år siden lavet en TUT på hvordan jeg syr onion 22'er bukser med lommer, da jeg blev inspireret af en kreakusine som netop havde lavet det design. Man kan sagtens se helt bort fra lommerne, og bruge min vejledning til helt almindelige 22'er bukser.

Bukserne i denne TUT ser således ud når de er færdige:Jeg indrømmer blankt at det første par bukser jeg syede på denne måde tog sin tid, men de næste mange par er sust igennem maskinerne. Man lærer jo af sine fejl.

Mit mønster har jeg indtegnet linning på, ved at forlænge mønstret med 7 cm foroven. Så er jeg fri for at bøvle med løs linning bagefter. Desuden har jeg sænket buen en smule bagpå, da jeg synes den originale er meget spids. Og jeg har tilpasset mønstret til mine slanke børn, ved f.eks at have str 80 i numsen og str 92 i benlængden. Jeg har ligeledes aldrig påsyet en løbegang i buksebenet, men forlænget med passende længde og bare bukket rundt. Det er relativt enkelt at ændre på mønstret, så det bliver som man selv synes er bedst.

Forstykkets mønster bliver opdelt i 3 mønsterdele, for at lommerne bliver indbygget i mønstret (se bort fra dette hvis du syr uden lommer). Jeg legede lidt med mønsterdelene, indtil jeg syntes lommen havde den rigtige facon.

Jeg har klippet alle dele i blød denim, men man kan med fordel lave lommeposen i f.eks lagenlærred eller et andet tyndt bomuldsstof, hvis man syr bukserne i tykkere stof, for at det hele ikke bliver FOR tykt og bumlet til sidst.


Da der er tittekant på bukserne, starter jeg med at sy disse på på forstykket, på det der er lommekanten. Er man usikker på om man kan styre tittekanten i frihånd, kan man som her nåle den fast først. (jeg har det nu siddende i fingrene, så nåler ikke længere, men i starten var det nødvendigt for mig, og jeg undgik at sprætte en masse op og en masse pillearbejde).


Så stikker jeg tittebåndet fast på forstykket. Og dernæst nåler jeg lommeposen på ret mod ret og stikker kanten igen. Denne gang kan jeg følge den syning som allerede er lavet, og jeg ved derfor at jeg syr tæt ind til tittebåndet. Og til sidst får den lige en overlocket kant (eller alm. zigzag).


Så presser jeg kanten rundt med strygejernet. Godt med damp, og det er nemt at få tittebåndet til at ligge sig i en fin bue på lommekanten.


Tittebåndet stikkes fast med trylletrykfoden (blindstingsfoden), som holder en fast afstand til båndet. Jeg bruger forstærkningssømmen, da det bliver en mere tydelig stikning. Ofte syr jeg med kontrastfarver, og det ser derfor super fint ud.


Så overlocker jeg den sidste del af forstykket på lommen Husk at det er vrang mod ret, så du ikke får vranegn udad. Og nu ser forbuksen helt almindelig ud igen, nu bare med en forlomme.


Så overlocker jeg bagbuksen sammen midt bag. Og har nu de 2 buksedele klar.


Jeg presser skridtsømmen ned og stikker den fast med trylletrykfoden med en forstærkningssøm.

Så nåler jeg et tittebånd på bagbuksens bue. På denne måde undgår jeg at få en træls og skæv samling midt bag. Jeg syr fast som før.


Så nåler jeg for og bagstykke sammen, vær omhyggelig der for lommerne er, og få dem sat godt fast. Jeg syr sammen langs den syning som allerede er ved tittebåndet. Overlocker kanten til sidst. Presser sømrummet ned med strygejernet og laver en stikning langs tittebåndet.Efter pyntestikningen langs tittebåndet er lavet, overlocker jeg skridtsømmen sammen, presser sømrummet og stikker det ned. Og så overlocker jeg indersømmen - husk at holde øje med at skridtsømmen er overfor hinanden (nål det evt sammen først). Og så overlocker jeg bunden af buksebenenene og kanten langs linningen. Ved linningskanten stikker jeg lige lommerne fast først, så de kommer til at ligge præcist.

Og så er vi kommet så langt


Indersømmen presses (jeg bruger et ærmebræt) og stikkes ned med trylletrykfoden. Dernæst presses linningen. For at få en pæn afslutning presses den overlockede kant først ned.


Dernæst presses en 3 cm bred løbegang (til den 2,5cm brede bukseelastik). Og der presses et oplæg i bunden af buksebenene. Jeg lægger bukserne op forneden, så der er en løbegang. Lader et lille hul stå åbent ved indersømmen, så jeg kan trække en smal elastik i. Dernæst syr jeg linningens løbegang. Jeg bruger forstærkningssømmen, da jeg syr igennem 3 lag stof. Starter syningen bagpå, hvor jeg lader et hul stå åbent til elastikken. Denne trækkes igennem løbegangen og jeg zig zagger elastiksamlingen, så det holder godt. Til sidst lukker jeg hullet i løbegangen og syr en stikning med store sting ca midt på elastikken hele vejen rundt, så den ikke kan tviste rundt i løbegangen. Dette gøres imens jeg strækker elastikken ud.


Så syr jeg min label på.

Og voila - et par lækre bukser er klar.
Og så viser jeg lige nogle af de bukser jeg har syet, både med og uden lommer.


Der er uendelige muligheder for at lave fede unikke bukser til dine børn. Jeg har syet SÅ mange par 22'er bukser at jeg overhovedet ikke har tal på det.

Rigtig god fornøjelse.

Meld endelig tilbage hvis noget ikke fremgår tydeligt i denne TUT, så kan jeg forklare nærmere.
Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to TUT - onion 20022'er bukser m lommer

 1. Og så ser man lige mig gå i gang med (endnu) et par 22'ere - denne gang med lommer 😚

  SvarSlet
 2. Dejligt du lige fik lyst til endnu er par 22'ere. Min tut har ligget på BX i flere år, og har bestemt mig for at få alke mine diy og tut samlet på min blog nu.

  SvarSlet
 3. Det er bare SÅ fed en model! Og hvor er det en fed detalje med lommerne. Det giver lige et ekstra pift til modellen :-)

  SvarSlet
 4. Jeg må se at få lavet mit første par med lommer, de er så fine dine bukser!

  SvarSlet

Leveret af Blogger.

Søg

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.