DIY - baggyhue

Jeg er blevet spurgt om jeg ikke ville lave en DIY på den jersey baggyhue, som jeg efterhånden har syet en del af. Så her er lige en hurtig DIY til hvordan du selv kan lave den lækreste baggyhue til dig selv, ungerne eller dukken. Det er ganske enkelt.

Mønstret er fra ottobre 4/2012 klik klik - mønster nr 41. Jeg har så selv tegnet det mindre, ja helt ned i størrelsen til Alma og Alfreds new born baby dukke.


Men det er enkelt selv at tegne mønstret op fra bunden af. Mål hovedomfanget af den som skal have huen - i mit tilfælde Almas dukke som er 32cm om hovedet. Huen skal være ca 4-5cm mindre i omkreds. Når højden af huen tegnes, skal man lige huske at tilføje den længde som det ønskede ombuk på huen skal have. Jeg bestemte mig for 2 cm ombuk på huen og lavede en samlet højde på 19cm. Så tegnede jeg en lille indsnit i midten af toppen af huen. (har skrevet mål på tegningen, så det er muligt lige hurtigt selv at tegne en hue på i den størrelse som skal bruges. Det kommer sig ikke så nøje. Og ellers kan bladet lånes på biblioteket, for det er desværre udsolgt da det er et populært nummer).

 
Og her er mønstret til huen til dukken.
 
 
Det lægges mod fold på stoffet.
 
 
Når jeg klipper tilføjer jeg sømrum i bunden og langs buen. Klipper dog indsnittet helt ud.
 
 
Så skal den syes. Jeg starter med at sy de 2 små indsnit på overlockeren.
 
 
Her er de 2 indsnit syet. Det er dem der giver den bulede facon i toppen af huen.
 
 
Så syr jeg huen sammen langs buen. Starter i bunden og når jeg kommer til toppen, sørger jeg for at de 2 indsnit ligger over hinanden.
 
 
Jeg syr også lige kanten af bunden på overlockeren. Ved godt at jersey ikke kan trevle, men synes det er pænere. Og så er huen næsten færdig.
 
 
Så bukker jeg mit ombuk ind i huen.
 
 
Og syr det fast med coverlockeren - det kan også sagtens gøres på alm. symaskine med tvillingenål, eller helt alm jerseynål. Den eneste forskel er hvordan det ser ud.
 
 
Og så fisker jeg lige alle ledningerne ud af Villads fingre og får dem placeret i sikkerhed oppe på sybordet igen! Lille bandit ;o)
 
Nå men sluttede af med at sy et mærke på huen, bagpå ved samlingen. Og tilbage er så bare at give dukken huen på - og den passer perfekt.
 
 
Og så kan jeg da lige vise lidt af de huer jeg har syet. Er blevet helt vild med de baggyhuer - og Alma og Alfred elsker deres huer! Og de er meget forskellige. Jeg har syet nogen af dem med pyntestikninger på coverlockeren, og nogen med tråd i kontrast osv osv. Kun fantasien sætter grænser.
 
 
Denne vendbare hue skulle have været lavet uden det brede ombuk, men blot med alm sømrum - for den er noget tyk lige ved kanten. Men Alma elsker den alligevel.
 
 
 
 
 
Så god fornøjelse med at sy baggyhuer.

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to DIY - baggyhue

 1. De er så fede ❤ må også se og få dem lavet og få gang i min coverlocker :-D
  Hvilken indstilling bruger du når du laver syningen i toppen ( den med kontrast farverne )

  SvarSlet
 2. Jeg har kæmpet lidt med at få syningen stram nok, så den ikke flapper/ligger løst ovenpå. Og samtidig må den ikke være så stram så den ikke kan køre ordentlig ovenpå overlocksyningen på bagsiden.

  Så mit dårlige råd må være at prøve at lave nogen prøvesyninger i nogle rester først. Jeg fik det bedste resultat ved at sy ovenpå en alm stikning og ikke ovenpå en overlocksyning. Jeg skal have eksperimenteret mere med coverlockeren, så jeg finder den rette trådspængind/stinglængde mm til at få gode pyntestikninger i kontrast på de ting jeg syr.

  SvarSlet
 3. Tusind tak, hvor er de fine alle sammen!

  SvarSlet
 4. Tak for tegning ❤️ Til baby huen, hvor mange cm står der øverst der hvor der står 19 cm og de sidste stykke ?

  SvarSlet

Leveret af Blogger.

Søg

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.