DIY - snydegylp

Jeg er blevet spurgt om jeg ikke vil vise hvordan jeg syr en snydegylp. Og selvfølgelig vil jeg det. Det er ikke så svært som nogen måske tror det er - og igen igen laver jeg den hurtige og dovne løsning, som jeg synes giver et  ganske fint resultat.

Jeg syr her et par shorts til Villads - starter ud med at have for -og bagstykker, lommer (har lavet en DIY på dem engang, som jeg kan smide på bloggen en af dagene), løs linning  (se min DIY på hvordan du syr det) og kantbånd. Shortsene kommer til at ligne dem jeg syede den anden dag bare inkl. lommer, som jeg godt ved fyldes med sand :o)


For og bagstykkerne


Når du tegner gylpen på dit mønster kan du tegne den så bred som du ønsker, til de små størrelser jeg syr gør jeg den knap så bred, men det er smag og behag.

Jeg syr først lommerne på for -og bagstykkerne. På bagstykket overlocker jeg desuden sidesømmen.Så lægger jeg de 2 forstykker ret mod ret og syr skridtsømmen på overlockeren.

 
 
Dernæst stikker jeg lige gylpens facon på symaskinen. På den måde kommer der en klar markering af gylpen.
 


Så presser jeg gylpen til siden med strygejernet


 
Zig zagger gylpen fast foroven, så den bliver hvor den skal.
 

 
Og så stikker jeg gylpen fra retsiden af. Det kan tydeligt ses og mærkes hvor overlocksømmen er på bagsiden. Jeg starter fra linningen af og kører stille og roligt ned til bunden af gylpen. Her kører jeg frem og tilbage et par gange på tværs, mest for detaljens skyld, men også for at sikre gylpens holdbarhed. Desuden stikker jeg resten af skridtsømmen ned til siden.


Det ser sådan her ud på bagsiden nu


Som en lille ekstra detaljer sætter jeg 3 stk kam-knapper i gylpen, så de lige præcis kan ses.


De 2 bagstykker syes sammen i skridtsømmen og den stikkes ned.


Så syes skridtsømmen sammen


Til sidst syes der kantbånd på sidesømmen på forstykkerne og hen til efter rundingen på bagstykkernes sidesøm og sidesømmene syes sammen. Der sættes løs linning på og syes en pynteknap i.


Så fik Villads sig et par nye shorts :o)

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to DIY - snydegylp

  1. Tusind tak! Super godt forklaret og et par lækre shorts.

    SvarSlet
  2. Var da så lidt :o) Ved bukserne med løs linning er det også syet sådan. Der har jeg bare syet sidesømmene først, og indersømmen til sidst. Men det kunne jeg ikke ved shortsene pga kantbåndsdetaljen. Men det er lidt hip som hap hvilken rækkefølge det bliver gjort i.

    SvarSlet
  3. Super god DIY, det skal helt klart prøves...:)

    SvarSlet

Leveret af Blogger.

Søg

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.