foråret spirer

Nu skinner solen endelig så skønt udenfor og haven spirer løs. Jeg glæder mig til buske og træer begynder at blive grønne og det bliver lidt varmere. I haven har jeg snydt lidt, og plantet små tete-a-tete i vores zinkbalje. De små sarte gule blomster lysner sådan op med det samme. Imens jeg utålmodigt venter på at resten af haven springer ud.


Indenfor har symaskiner ikke holdt pause, selvom der har været lidt stille på bloggen. Der har bare været en del at se til.

Den 28. februar startede Alma i førskole. Og jeg havde egentligt bestemt mig for ikke at sy nyt tøj, da hun ikke lige mangler. Men alligevel sprang jeg til symaskinerne, da jeg modtog Frost jersey i min postkasse. Og samtidig blev jeg inspireret af min nye bog: Heilt spesiell og jubel. Det kom der en skøn kjole ud af, og en baggyhue fra det velkendte Ottobre mønster.

Foran skolen, som selvfølgelig havde hejst flaget i dagens anledning:


Dagen før derhjemme, da hun lige skulle prøve sættet. Ingen tvivl om at hun virkelig blev glad for den kjole, godt der er mere Frost stof tilbage.


Og sådan en ny garderobe, som er meget smal, kræver en mini mulepose til at holde styr på handsker og huer. Alle materialerne er købt i stof2000, og har ligget et stykke tid og ventet på det helt rigtige projekt. Det er ret hyggeligt at sy sådan en mini mulepose, og applikere navn på. Ved godt jeg kunne sætte navnet på i strygestof, men synes det giver en anden effekt med applikationer.


Der skulle også produceres frugtposer, så der er styr på eftermiddagsmaden. Jeg syede 4 stk til Alma, i stof hun selv havde udpeget i skabet. Det blev også til  4 stk. til nabodrengene som også manglede. Heldigt at jeg har masser af forskelligt bomuld på lager.


Alma er vokset som ukrudt, og det kræver nye undertrøjer. Så jeg fandt mit hjemmebiksede mønster frem, forlængede og klippede hurtigt 3 stk. Den med Hello Kitty blev straks favoritten.


Og de sidder så fint på min smalle fis, som her står med model med morgenhår og nærmest lukkede øjne.


Der er også røget 3 gange nattøj mere igennem. 2 sæt til Alfred og en natkjole til Alma, alle efter mønster fra Ottobre 6/2009
Det er en super måde at få brugt noget af det stof på, som har ligget længe i skabene uden formål, og som jeg nok egentlig er "vokset fra". Men ungerne er glade for nyt nattøj, så det er ren win-win, når der også kommer lidt ud fra lagret.

En anden ting er min skæreplotter, som står godt gemt ovenpå et skab. Desværre bliver den hurtigt fyldt med støv. Og det er ikke godt for den og træls for mig at skulle støve den af når jeg finder den frem (mumler noget om at jeg måske får brugt den for lidt, når den sådan når at støve til hmmmm). Så her den anden dag fik jeg syet en pose til den, samt en pose til ledningerne. Posen med ledninger kan ligge inde i posen med skæreplotteren. Så nu er det hele samlet, og kan opbevares uden at blive fyldt med støv.


Puha sikke da en stak billeder. Der er mere undervejs, men nu skal jeg hen til symaskinerne og sy Alfreds fødselsdagsbukser færdige. Han har nemlig fødselsdag imorgen, og skal selvfølgelig have en nyt lækkert sæt tøj. En tradition jeg har holdt ved lige siden jeg begyndte at sy til ungerne.

Nyd den skønne forårsdag derude.


Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Leveret af Blogger.

Søg

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.