farlig flodhest

Jeg er gået lidt i retro-mode, men det kommer jo nok ikke som en overraskelse ;) Men denne gang blev jeg inspireret til at sy en body i stil med Albababys. Jeg rodede rundt i stoflagret og fandt noget lækkert brunt/hvidt stribet jersey. Og det er blevet sat sammen med knald orange. Efter at have rettet lidt til på mit mønster blev der klippet og syet en body. Der er sat lækre farvede trykknapper i, som allerede er kommet hjem fra Thailand. Desværre har jeg ved et uheld fået bestilt 8 mm trykknapper, i stedet for 10 mm. Og det har jeg ikke lige værktøj hjemme til at få sat i med min prym-tang. Og jeg har så været på jagt efter værktøj dertil. Har købt 8 mm knapper hos Fjølner i Viborg, men desværre ikke med det rigtige værktøj. Så er lidt i tænkeboks omkring hvor jeg så får det rette værktøj fra. For jeg kan godt lide 8 mm knapperne, da de ikke kommer så langt ud på kanten af ribkanten på bodyen.


Knapperne er købt på etsy hos denne sælger klik klik. De bliver sendt rekommanderet og er hurtigt fremme. Bare husk at shoppe så du holder dig under toldreglerne. Jeg synes kvaliteten er super, og de holder farverne i vask. Og så lige vær opmærksom på at bestille 10 mm knapper, da det er standard for prym-tangens udstyr.

Til sidst blev bodyen pyntet med en farlig flodhest. Var ved at overveje et pusse-nuttet sødt dyr, men gik i den helt anden grøft og valgte et dyr med kraft bag. For synes Villads buller-basse er mere i den farlige boldgade, sådan som han har travlt med at følge med sine søskende. Og når jeg tit kan se blå mærker og buler i hovedet på ham, ved jeg han nok er gået lidt for vidt i sine bedrifter.Og her til morgen fik han den lækre body på i vuggestue - og var vist ret begejstret. Og det er ikke sidste gang jeg har lavet lange ribkanter på ærmerne og lækre rib tittekanter på raglansnittets bue. 

Bodyen er forøvrigt syet sammen i lidt bagvendt rækkefølge, for at der ikke er en dum tyk samling i armhulen på den. Jeg syede først den ene sidesøm på bodyen, og satte så ribkanten på i bunden af bodyen med coverlockeren i et hug - så var der kun en syning som skal lukkes til sidst, da jeg syede modsatte sidesøm. 


Så syede jeg de 2 ærmers søm sammen og satte de brede ribkanter på dem. Dernæst havde jeg en 2cm bred ribstrimmel, som jeg syede på bodyens raglan-kant med alm lange sting. Hvorefter jeg syede ærmerne på og kunne følge den første syning og til sidst lukkede af med overlockeren. Så kunne jeg vende bodyen på retten og lægge fine pyntestikninger langs tittekanten. Og til sidst satte jeg en alm halsrib i. Måske lidt omstændigt at sætte tittekanten i af 3 omgange, men så var jeg sikker på den blev rigtig i første omgang, fremfor at jeg skulle sprætte op - hvilket jeg ikke er stor fan af! Og det bedste er at der ikke er den der tykke underlige samling i armhulen, hvilket er så lækkert.

God weekend :o)


Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to farlig flodhest

  1. Skønno blog du har :) Hvilken mønster har du brugt på body.
    Er selv nyudsprunget i at sy tøj både til mig selv og trolden herhjemme.
    Følger helt sikkert din blog, har overvejet at få min egen men den er "endnu på tegnebrættet" på en ja eller nej status.
    God dag til dig og dine

    SvarSlet

Leveret af Blogger.

Søg

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.